> В діяльності компанії «Рудомайн» Держекоінспекція не зафіксувала значних порушень – Rudomain

В діяльності компанії «Рудомайн» Держекоінспекція не зафіксувала значних порушень

Фахівці Держекоінспекції під час перевірки компанії «Рудомайн» зафіксували незначні порушення, які не мають значного впливу на довкілля та будуть усунуті найближчим часом.

Компанія вважає за необхідне дати пояснення цим фактам.

Держекоінспекція зафіксувала:Невиконання умов висновку ОВД (оцінка впливу на довкілля) в частині проведення вибухових робіт при мінімальній швидкості.

Рудомайн:Йдеться про урахування рози вітрів при вибухах. Це не стосується сейсмічного та звукового впливу чи потужності вибухів. Але підприємство при вибухах здійснює необхідні заміри. Ніяким чином цей пункт не є оцінкою шкоди, яку можуть спричиняти вибухи.

Держекоінспекція зафіксувала:Невідповідність висновку санітарно-епідеміологічної експертизи щодо обґрунтування розміру санітарно захисної зони для ділянки №2 кар’єру «Південний» фактичному стану підприємства за показниками продуктивності кар’єру.Незабезпечення надання достовірної інформації з урахування всіх видів викидів забруднюючих речовин, включаючи пил, при проведенні масових вибухів, в процесі підготовки звіту з ОВД;Матеріали інвентаризації викидів забруднюючих речовин та дозвіл на викиди в атмосферне повітря не відповідають фактичному стану

Рудомайн:Перелічені факти, на які звернула увагу Держекоінспекція, стосуються невідповідностей, що виникли при застосуванні критеріїв діючого кар’єра до дільниці, де ще не ведеться видобуток руди.

Держекоінспекція зафіксувала:Нездійснення заходів щодо зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин, в тому числі передбачених міською екологічною програмою;

Рудомайн:Йдеться про рекомендації використовувати спеціальні зв’язуючи речовини на технологічних автошляхах кар’єру. Підприємство вже замовило наукову роботу, в якій будуть запропоновані ефективні методи пилопригнічення на автодорогах кар’єру.

Держекоінспекція зафіксувала:Неподання документів для взяття на державний облік об'єкта, який чинить або може чинити шкідливий вплив на здоров'я людей і стан атмосферного повітря.

Рудомайн:Це порушення виникло з-за бюрократичних формальностей при регулярному поданні статистичних даних про діяльність підприємства. Підкреслімо, що це зауваження не стосується виробничої діяльності.

Держекоінспекція зафіксувала:Незабезпечення в процесі підготовки звіту з ОВД достовірної інформації в частині використання коефіцієнта, що враховує вологість матеріалу.

Рудомайн:В ОВД вказана усереднена величина коефіцієнту вологості. Але вологість постійно змінюється, що підтверджується сертифікатами акредитованої лабораторії. Тому інколи виникають відмінності між фактичними показниками та тими, що зазначені в ОВД.

Після надання Держекоінспекцією припису щодо усунення виявлених порушень компанія «Рудомайн» обов’язково його виконає.

«Рудомайн» звертає увагу, що на тих дільницях, де йдеться видобуток корисних копалин, порушень не виявлено», — підкреслив генеральний директор компанії Володимир Колос.

ІНШІ НОВИНИ