> «Рудомайн» виграв аукціон із придбання гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР) – Rudomain

«Рудомайн» виграв аукціон із придбання гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР)

Компанія виграла аукціон та придбала частину майна української частки будівництва промислового гіганта — гірничозбагачувального комбінату окислених руд у місті Долинська Кіровоградської області.

Свого часу він будувався коштом кількох країн, на що було витрачено $1,5 млрд, але за 30 років після розвалу СРСР так і не запрацював, і його готовність залишилась на рівні в 65%.

Тепер запуском Долинського гірничозбагачувального комбінату буде займатися «Рудомайн». На це планується залучити більш ніж $100 млн.

Компанією буде направлено 450 млн грн на погашення попередніх боргів підприємства. Взагалі передбачається спрямування $37 млн ​​податків та зборів до бюджету та понад $1 млн на фінансування соціального розвитку міста. Буде створено 1500 робочих місць.

«Рудомайн» має намір запустити першу чергу добудови ДГЗК до 2023 року і за два роки вивести його на повну потужність, щоб переробляти 12,5 млн т залізної руди та випускати до 3 млн т готової продукції на рік.

«Ми нарешті запускаємо Долинський гірничозбагачувальний комбінат. Переконаний, що інвестиції в підприємство призведуть до його розвітку і процвітання та одночасно стануть новим подихом для міста», — наголосив директор «Рудомайна» Володимир Колос.

ІНШІ НОВИНИ