> Японський журналіст: «В кар’єрі працюють дуже сильні та хоробрі люди» – Rudomain

Японський журналіст: «В кар’єрі працюють дуже сильні та хоробрі люди»

Кар’єр «Південний», який розробляє компанія «Рудомайн», стає місцем тяжіння для іноземних журналістів, які приїжджають в Україну, щоб на власні очі побачити, як країна самовіддано працює та героїчно чинить опір країні-агресору.

Цього разу підприємство відвідав японський журналіст Кімура Масато з дружиною. Вони побували у кар'єрі та побачили весь процес видобутку руди та її попереднього збагачення. Важка потужна техніка, кваліфіковані спеціалісти та новітні технології вразили гостей.

«Я питав себе, в чому секрет вашого спротиву російській армії. І я знайшов відповідь: тому, що в цьому кар'єрі працюють дуже сильні та хоробрі чоловіки. Тепер я знаю, що завдяки цьому ви такі стійкі та чесні. Саме про це я напишу статтю для японських читачів» — каже пан Масато і зізнається:

«До поїздки в Україну я знав, що це дуже гарна країна, де росте соняшник та земля дуже родюча. Але зараз відчув цей дух і величезне багатство природних ресурсів вашої країни — у вас сильна енергетика і великий потенціал. Мене це дуже вразило!»

«Мені приємно, що іноземні гості із медіа після відвідання наших потужних підприємств збагачуються знаннями про нашу країну і бачать, що ми маємо незламний дух і спрагу до перемоги над рашистами. Ця інформація через засоби масової інформації потрапляє до звичайних мешканців світу, і вже вони та їх уряди всіляко нам допомагають», — зауважує Олег Подкопаєв, депутат міськради, член робочої групи щодо діяльності кар’єрів.

ІНШІ НОВИНИ