> У Пункт Незламності Рудомайна відбулася виставка робіт відомого криворожчанина Вадима Баралюка – Rudomain

У Пункт Незламності Рудомайна відбулася виставка робіт відомого криворожчанина Вадима Баралюка

«Пункт Незламності», який облаштував на базі свого офісу «Рудомайн», поступово перетворюється на місце тяжіння цікавих заходів та досить незвичну мистецьку локацію на мапі міста Кривий Ріг. Днями там відбулася виставка робіт відомого криворожчанина Вадима Баралюка. Відомому сценаристу, художнику, кінодокументалісту, письменнику, винахіднику та філософу цими вихідними виповнилось б 90 років з дня народження.

Шанувальникам його творчості, які прийшли на зустріч до «Пункту Незламності», представили 21 картину авторства чоловіка, а також продемонстрували його кінодокументальні стрічки.

Втім, цікаво, що Вадим Баранюк пробував себе ще й у ролі винахідника – криворіжець розгадав систему зрошення знаменитих «Садів Семіраміди». Він зробив креслення та отримав світове визнання їх правоти – міжнародний патент на так зване «Підгрунтове зрошення», яким і поливалися легендарні сади.

«На жаль, в такий час живемо, що приміщення, які знаходяться в підвалах або бомбосховищах стають актуальними. Авжеж хочеться, щоб ніколи вони не були потрібні. Але сьогодні маємо те, що маємо та проводимо такий захід у нас в «Пункті незламності». Дуже радує, що за його коротке існування він дійсно вже обростає якимось життєвим історіями та подіями.

Сьогодні ми раді надати це приміщення під виставку картин і, я так розумію, що більше, мабуть, і нема таких приміщень у місті, де можна, не боячись за своє здоров'я або життя, проводити культурні заходи. Тому, коли до нас звернулися з такою пропозицією, ми з радістю погодились, і, в принципі, користуючись нагодою, можу сказати, що наша будівля, яка знаходиться в центрі міста, відкрита для будь-яких заходів та пропозицій», — сказав заступник директора «Рудомайна» Олег Подкопаєв, який опіклується «Пунктом незламності».

ІНШІ НОВИНИ