> Сьогодні ми відзначаємо тих, хто забезпечує нам безперебійний рух важливих ресурсів нашого гірничодобувного підприємства Рудомайн. Ваша праця – невід’ємна частина нашого спільного успіху! – Rudomain

Сьогодні ми відзначаємо тих, хто забезпечує нам безперебійний рух важливих ресурсів нашого гірничодобувного підприємства Рудомайн. Ваша праця – невід’ємна частина нашого спільного успіху!

Пропонуємо до вашої уваги інтерв'ю з начальником дільниці відвантаження готової продукції підприємства Рудомайн, Олексієм Чистяковим, яке присвячене дню залізничника України!

Як давно працюєте у сфері залізничних перевезень?

Залізничними перевезеннями я займаюсь загалом вже понад 23 роки.

Скільки років вже працюєте на підприємстві Рудомайн?

На підприємство Рудомайн я прийшов працювати у березні 2018 року. Як зараз пам'ятаю, на вулиці Джамбула що на промзоні саме тоді як раз започаткувалась перша відвантажувальна дільниця, з того моменту і почався розвиток дільниці відвантаження.

Розкажіть будь ласка, чим взагалі полюбляєте займатися у вільний від роботи час ? Маєте якесь хобі?

Так, звісно. Взагалі моє основне хобі це охота та все що з нею пов'язано. Зараз на жаль через війну цим займатись неможливо, тому вільний час я витрачаю на домашнє господарство.

Яке саме? розкажіть про це.

Садівництво мені дуже подобається, у мене свій сад за яким я доглядаю.

Дякую! Давайте перейдемо до запитань безпосередньо вашої професійної діяльності, а саме роботи дільниці на підприємстві.

1) Розкажіть будь-ласка, які основні завдання є на дільниці у процесі відвантаження готової продукції на підприємстві Рудомайн?

🎙Головне завдання перед дільницею - суворе виконання технологічного процесу відвантаження готової продукції замовникам.
Технологічний процес складається з трьох основних етапів :

  • Обробка на піввагонах під навантаження, включаючи герметизацію щілин на піввагонах. Контроль щільного закриття всіх люків, усунення конструктивних перенесень і фіксації замків на люках;
  • Підготовка шихти відповідно до специфікації замовника;
  • Дозування навантажених вагонів на залізничних вагах системою технічних датчиків відповідно до вимог «Технологічних умов навантаження» Укрзалізниці.

2) Які технічні інновації у сфері залізничного транспорту ви використовуєте для оптимізації процесів на дільниці?

🎙До технічних нововведень в процесі навантаження можу віднести відхід з навантаження на піввагонах екскаваторами й перехід на навантаження фронтальним завантаженням. Процес став більш маневровий, завантаження 1-го на піввагона займає 5-7 хвилин, пошкоджень вагона немає, тобто дотримується збереження вагонного парку. Друге технологічне нововведення – це використання в процесі дозування залізничних ваг з тензометричними датчиками, що дозволяють за лічені хвилини збалансувати вагон як в поперечному, так і в поздовжньому напрямку переміщення вантажу.

3) Як війна вплинула на роботу дільниці відвантаження якою ви керуєте, та які проблеми виникають у зв'язку з цим?

🎙Війна росії проти нашої незалежної держави, вплинула і на дільницю відвантаження готової продукції (ВГП).
Тринадцять наших фахівців призвані до лав ЗСУ і воюють на фронтах цієї війни. Усі звернення наших воїнів про будь-яку допомогу не залишаються непоміченими. «Рудомайн» допомагає нашим воїнам бронежилетами, теплою формою та турботою про їхні родини.

4) Які плани розвитку та модернізації має ваша дільниця у майбутньому?

🎙У планах розвитку нашої дільниці ми модернізуємо систему розвитку залізничної колії. Підприємство Рудомайн має 14,7 км залізничної колії, дві залізничні станції: Саксагань і Мудрьона - Промислова, 48 стрілочних переводів, з яких тільки 26 автоматизовані, більше ніж 10 окремих будівель і споруд. Звичайно, все це господарство вимагає великої уваги в процесі експлуатації. Весь колектив дільниці, всі служби й фахівці працюють комплексно і грамотно, підтримують безпеку залізничних перевезень на належному рівні якості перевезень і заслуговують високої честі працювати на такому підприємстві, як «Рудомайн».

5) Як підтримується система якості залізорудної сировини перед відвантаженням готової продукції ?

🎙На підприємстві «Рудомайн» діє трьохступенева система визначення якості продукції, що відвантажується.
По-перше, відбирають проби на дільниці збагачення і визначають якість руди;
По-друге, після завершення процесу підготовки шихти, контролер відділу технічного контролю (ВТК) відбирають проби та аналізують її якість.
По-третє, наші замовники проводять незалежну експертизу сировини при відборі проб безпосередньо з залізничного вагона. Всі ці складові контролю якості сировини створили ТОВ «Рудомайн», як надійного партнера на ринку постачальників залізорудної продукції.

Вітаємо з Днем залізничника України!

ІНШІ НОВИНИ